Våra hundtränare

När du som hundägare anlitar en hundtränare ansluten till organisationen så är det en trygghet och garanti för att hundtränaren har en dokumenterad utbildning.  Det är också en garanti för att hundtränaren tränar med vänliga och respektfulla metoder där hundens välfärd alltid är största fokus.

Idag finns det en stor uppsjö av hundtränare i Sverige. Det kan som hundägare vara svårt att sålla mellan de som har dokumenterad utbildning och inte, att förstå skillnader i olika beskrivningar av metoder och framför allt att känna sig trygg med att den man anlitar faktiskt har den erfarenhet och kompetens som hunden förtjänar.

Utöver krav på grundutbildning så behöver våra hundtränare även fortbilda sig och har därför ett imponerande CV. De ska också ha erfarenhet av kursverksamhet och problemhundar innan de får ansluta/certifiera sig. Innan de kommer dit så får de givetvis vara med men står då under listan "Under utbildning".

En certifiering är någonting man lever upp till och därför kräver organsiationen att hundtränarna vart tredje år skriver ett certifieringsprov. Kunskap är en färskvara och vi vill försäkra oss om att alla våra hundtränare har akutuell kunskap och insikt i yrket.

Hos oss hittar du helt enkelt de allra bästa!