Om oss

Syftet med organisationen är att samla Sveriges främsta och bästa hundtränare under ett tak. Inte bara samla hundtränare, utan samla de bästa hundtränarna! En plats dit hundägare kan vända sig med en garanti om att få certifierade hundtränare som är väl förtrogna med inlärningspsykologins grunder. Hundtränare som arbetar med moraliskt och etiskt korrekta sätt, med hundens välmående i fokus. Ledord i träning är respekt och samarbete.

Grundidén för organisationen är att gemensamt höja statusen på yrket hundträning och genom det kunna få möjlighet till bättre arbetsvillkor för dem som arbetar professionellt med hund, och att skapa en efterfrågan hos hundägare på certifierade hundtränare. Målvisionen är givetvis: för att arbeta professionellt med hund, måste du vara certifierad. Någonting som gynnar hundtränare likväl hundägare. Vi höjer ribban helt enkelt!

Desto fler vi blir, desto bättre! Kort och gott, sakta men säkert höjer vi kunskapsnivån på ”HundSverige” och samtidigt får hundtränare bättre förutsättningar att arbeta med det de brinner för. Att arbeta med hund som yrke kan vara ensamt och här skapas både en gemenskap och trygghet för de som är hundföretagare.